Pistache-amandelbrownies

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram grofgehakte amandelen
  • 50 gram grofgehakte pistache
  • 250 gram pure chocola in stukjes
  • 120 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 175 gram bloem
  • 10 gram gemalen kaneel
  • 1 opengesneden vanillestokje
  • 5 dl melk
  • 50 gram pindakaas
  • ½ liter yoghurtijs
  • extra vanillestokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Bedek de bodem en de wand van de vormpjes met 1/4 deel van de amandelen en pistache.
  • Laat de chocola en de boter in een kom op een pan met heet water smelten.
  • Klop de eieren met de suiker, de bloem, de kaneel en het vanillemerg tot een glad mengsel.
  • Klop de rest van de pistache en amandel door het chocolademengsel.
  • Schenk het beslag in de vormpjes en bak de brownies in het midden van de oven in 15-25 minuten gaar.
  • Laat ze afkoelen en neem ze uit de vorm.
  • Breng de melk aan de kook en los de pindakaas hierin al roerend op.
  • Laat deze saus in de koelkast afkoelen.
  • Serveer de brownies op bordjes met op elke brownie 2 bolletjes ijs.
  • Schenk de saus eromheen en garneer met de vanillestokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins