Pitapizza
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de broodjes 3 minuten voor.
- Giet de tomatenblokjes af.
- Pers de gepelde teentjes knoflook en meng deze met peper en zout door de tomatenblokjes.
- Snijd de rucola kleiner en de mozzarella in dunne plakjes.
- Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes en snijd de spekblokjes iets kleiner.
- Beleg de pitabroodjes tot 1 cm van de rand met de tomatenblokjes.
- Verdeel daarover de rucola, gedroogde tomaten en de spekblokjes met daarover de mozzarella.
- Druppel er olijfolie over en zet de pitapizza’s 4-6 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van pitabroodjes zijn stokbroodjes of ciabatta ook geschikt.
Snijd deze wel open anders is de deeglaag te dik. Wijnadvies: Lekker met een glaasje simpele frisse witte, rosé of rode wijn uit Italië.
Snijd deze wel open anders is de deeglaag te dik. Wijnadvies: Lekker met een glaasje simpele frisse witte, rosé of rode wijn uit Italië.