Pittige rettichsalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ rettich groente
  • ½ bosje radijs
  • ½ eetlepel(s) grove mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel(s) walnootolie
  • 1 eetlepel(s) witte-wijnazijn
  • ½ tl vloeibare honing
  • 50 g macadamianoten grofgehakt / gezouten
  • 1 plakje bakbacon in reepjes

Instructies

  • Rettich schillen en met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden.
  • Radijs schoonmaken en ook flinterdun snijden.
  • Dressing kloppen van mosterd, olie en azijn en op smaak brengen met honing, zout en peper.
  • Plakjes rettich dakpansgewijs op vier borden rangschikken.
  • Radijsplakjes erover verdelen.
  • Mosterddressing over rettich en radijs druppelen en smaken 20 min. laten intrekken.
  • In droge koekenpan noten kort roosteren en op bord laten afkoelen.
  • Baconreepjes in koekenpan uitbakken.
  • Noten en bacon over salade strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Alternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of
dungeschaafde rauwe venkel combineert ook prima met de dressing en radijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Wereldkeuken