Pittige uientaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart diepvries (pak à 450 g)
  • 4 grote uien
  • 1 duopakje hamreepjes ca. 200 g
  • 4 eetlepel(s) Indiase kruidenpasta mild pot (pot à 250 ml)
  • 4 eieren M
  • 1 dl slagroom
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Uien pellen en in halve ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uien ca. 4 minuten bakken.
  • Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken.
  • Eieren loskloppen met slagroom en kaas.
  • Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
  • Uimengsel erover verdelen.
  • Eimengsel erover gieten.
  • Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees