Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Pizzadeeg
- 250 gram patentbloem
- ½ zakje droge gist
- snufje zout
- 150 ml lauw water
Pizzavulling
- 100 gram tomatensaus
- 2 el crème fraîche
- 2 el pizzakruiden
- 100 gram zeevruchten
- geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
Pizzakruiden zelf mengen.
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 tl tijm
- ½ tl chilivlokken
Instructies
Pizzakruiden
- Meng alle kruiden voor de pizzakruiden.
Pizzadeeg
- Meng de bloem met het gist in een kom.
- Voeg een snuf zout toe.
- Voeg beetje bij beetje het water toe.
- Kneed met een mixer of met de hand tot een soepel deeg.
- Dek de kom af met huishoudfolie en laat rijzen.
- Verdeel het gerezen deeg in tweeën en vries 1 stuk in.
Pizza
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Verwarm de oven voor op 250°.
- Indien je zeevruchten uit diepvries hebt dan deze al eerder uit de vriezer halen en laten ontdooien.
- Bestuif een snijplank met wat bloem.
- Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30.
- Meng de crème fraîche met de tomatensaus en besmeer hiermee de pizzabodem.
- Strooi hier de helft van de pizzakruiden.
- Strooi hier ruim de geraspte kaas over.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de pizza.
- Strooi de rest van de kruiden over de pizza.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schuif de pizza van de snijplank op het bakblik en schuif in de oven.
- Bak de pizza gedurende 15 minuten.
- Afhankelijk van je oven kan dat iets korter of langer zijn.