Pizza met zeevruchten

Pizza met zeevruchten

Porties: 1 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rijstijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 250 gram patentbloem
  • ½ zakje droge gist
  • snufje zout
  • 150 ml lauw water

Pizzavulling

  • 100 gram tomatensaus
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el pizzakruiden
  • 100 gram zeevruchten
  • geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella

Pizzakruiden zelf mengen.

  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 tl tijm
  • ½ tl chilivlokken

Instructies

Pizzakruiden

  • Meng alle kruiden voor de pizzakruiden.

Pizzadeeg

  • Meng de bloem met het gist in een kom.
  • Voeg een snuf zout toe.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe.
  • Kneed met een mixer of met de hand tot een soepel deeg.
  • Dek de kom af met huishoudfolie en laat rijzen.
  • Verdeel het gerezen deeg in tweeën en vries 1 stuk in.

Pizza

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Verwarm de oven voor op 250°.
  • Indien je zeevruchten uit diepvries hebt dan deze al eerder uit de vriezer halen en laten ontdooien.
  • Bestuif een snijplank met wat bloem.
  • Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30.
  • Meng de crème fraîche met de tomatensaus en besmeer hiermee de pizzabodem.
  • Strooi hier de helft van de pizzakruiden.
  • Strooi hier ruim de geraspte kaas over.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de pizza.
  • Strooi de rest van de kruiden over de pizza.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Schuif de pizza van de snijplank op het bakblik en schuif in de oven.
  • Bak de pizza gedurende 15 minuten.
  • Afhankelijk van je oven kan dat iets korter of langer zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza / Vis / Zeevruchten