Pizza Napoletana
hartige gevulde pannekoek
uit Napels (Italië)
Equipment
- paletmes
- messen
- lepels
- kommen
Ingrediënten
- 100 g bloem
- wijnglas water
- 5 g gist
- snufje zout
- 100 g jonge kaas Bel Paese
- 2 ansjovis
- snufje majoraan marjolein
- 2 tomaatjes
Instructies
- Van bloem water gist een glad deeg kneden laten rijzen doorkneden en zout toevoegen.
- Uitrollen tot een ronde lap van ca 20 cm diameter bedekken met stukjes jonge kaas beleggen met de ansjovis bestrooien met majoraan rondom de plakjes tomaat
- óp het vuur mét deksel of in de hete oven zónder deksel afbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten:
- De kaas vervangen door uiringen afgewisseld met plakjes verse komkom-
mer bedekken met kaassaus; - De kaas vervangen door gesmoorde paddestoelen hier en daar uiringen en wat knoflookpoeder.