Plättar

kleine pannenkoekjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 500 ml melk
  • 150 g bloem
  • 6 eetlepel(s) boter
  • zout

Instructies

  • Klop de eieren samen met de helft van de melk gedurende een paar minuten.
  • Voeg alle bloem er ineens bij en roer het verder tot een dikke, gladde massa.
  • Voeg dan de rest van de melk toe.
  • Roer tenslotte de gesmolten boter en het zout erdoor.
  • Omdat er al veel boter door het beslag zit is bij het bakken minder nodig.
  • Bak de pannenkoekjes in een koekenpan, er kunnen drie stuks tegelijk in de pan.
  • Bak ze aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Info: In Zweedse gezinnen worden Plättar opgediend direct uit de pan op het bord.
Serveertip: Serveer de Plättar met verse wilde bessen of bessen uit blik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Zweden