Pom
Creools
Ingrediënten
- 700 gram tajerwortel of 600 gram diepvries
- 400 gram kip in stukken
- 1 ui fijngesneden
- 1 rode chilipeper
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 4 eetlepel(s) tomatenpuree
- 4 eetlepel(s) selderie fijngehakte
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 bouillonblokje
- 125 gram boter
- 1 theelepel suiker
- ¾ dl water
- 2 sinaasappels het sap er van
- peper
- zout
Instructies
- Verwijder de zaden uit de chilipeper.
- Snij de kip in stukken en wrijf deze in met een mengsel van zout, peper en nootmuskaat.
- Verhit de boter en bak de stukken kip bruin.
- Schep het vlees uit de pan en doe de ui, knoflook en tomatenpuree erin.
- Bak de uien glazig en de kip weer in de pan.
- Giet het water en het bouillonblokje erbij en stoof het geheel met de chilipeper gaar.
- Rasp de tajer en roer het sinaasappelsap erdoor om verkleuren te voorkomen.
- Haal de kip uit de saus.
- Doe de helft van de tajer bij de saus en maak deze op smaak af met zout, suiker en peper.
- Beboter een vuurvaste schaal of een bakblik en doe de helft van de tajer erin.
- Leg de stukken kip erboven op en bedek het geheel met de rest van de tajer en de saus.
- Zet de pom ongeveer 1 uur in een warme oven (stand 4-5).
- De pom is gaar, wanneer de tajer bruin is