Pom

Creools
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram tajerwortel of 600 gram diepvries
  • 400 gram kip in stukken
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 4 eetlepel(s) selderie fijngehakte
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 bouillonblokje
  • 125 gram boter
  • 1 theelepel suiker
  • ¾ dl water
  • 2 sinaasappels het sap er van
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwijder de zaden uit de chilipeper.
  • Snij de kip in stukken en wrijf deze in met een mengsel van zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit de boter en bak de stukken kip bruin.
  • Schep het vlees uit de pan en doe de ui, knoflook en tomatenpuree erin.
  • Bak de uien glazig en de kip weer in de pan.
  • Giet het water en het bouillonblokje erbij en stoof het geheel met de chilipeper gaar.
  • Rasp de tajer en roer het sinaasappelsap erdoor om verkleuren te voorkomen.
  • Haal de kip uit de saus.
  • Doe de helft van de tajer bij de saus en maak deze op smaak af met zout, suiker en peper.
  • Beboter een vuurvaste schaal of een bakblik en doe de helft van de tajer erin.
  • Leg de stukken kip erboven op en bedek het geheel met de rest van de tajer en de saus.
  • Zet de pom ongeveer 1 uur in een warme oven (stand 4-5).
  • De pom is gaar, wanneer de tajer bruin is
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Suriname