Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 200 g Hokkaidopompoen
- 1 kleine rode appel grof gesneden
- 125 g crême fraiche
- 2 ui
- 2 knoflook
- 50 g rucola
- 75 g rauwe ham of spek in blokjes gesneden
- peper & zout
- Verse Thijm
- 2 eetlepel(s) boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170° C. hetelucht
- Fruit de ui en de knoflook aan in een beetje olie.
- Doe de pompoen erbij en laat het mee garen.
- Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier direct op de bakplaat. Verdeel de crème fraîche over de bodem van het deeg. Verdeel daarna het pompoen-mengsel over het deeg en breng het smaak met een beetje peper en zout.
- Verdeel de appel en de spek over de pizza en strooi de verse thijm erover.
- Laat de pompoen-uitaart op 170° C hetelucht in ca. 20-25 min. goudbruin bakken.
- Serveer de pizza met een beetje rucola erop.