Pompoenschotel met geitenkaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 courgette in grove stukken
  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • mespunt cayennepeper
  • 2 kaneelstokjes
  • 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 1 kleine pompoen

Instructies

  • Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 minuut in olie fruiten.
  • Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen.
  • Geheel goed omscheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen.
  • Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
  • Gerecht in schaal scheppen.
  • Geitenkaas erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen.
Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van
verzadiging.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch