Portugees lamsvlees uit Cernache
chanfana a moda Cernache
Ingrediënten
- 1 kg lamsbout zonder been
- 100 gram bacon
- 100 gram reuzel
- 1 dl olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 ui
- 3 eetlepels peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 liter rode wijngrof zeezout peper
- water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Stamp de knoflook samen met wat zeezout fijn en smeer hier het vlees mee in. Meng de reuzel, de olijfolie en het paprikapoeder in een kom en strijk ook dit over het vlees uit.
- Snijd de uien in ringen en bedek hier de bodem van een aardewerken schotel mee.
- Strooi er de peterselie over en leg het vlees hierop.
- Giet de wijn over het vlees, zodat het bijna onder staat; vul eventueel aan met water. Sluit de schaal (met aluminiumfolie) af en braad het vlees 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Lekker met verse spinazie en gekookte aardappelen, of rijst met broccoli.