Portugese gazpacho

(koude pittige tomatensoep)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg ontvelde tomaten zaadjes verwijderd
  • ¼ geschilde komkommer
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels fijngesneden marjolein
  • 1 paprika in piepkleine blokjes
  • 4 dikke sneden oud volkorenbrood in stukkenn
  • 100 gram rauwe ham (dikke plak) in blokjes
  • peterselie
  • tabasco

Instructies

  • Hak de tomaten héél fijn.
  • Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd hem in piepkleine blokjes.
  • Vermeng de knoflook met zout, de olie, azijn, citroensap, marjolein, tomaat,
  • komkommer, paprika, het citroensap en 1 1/2 liter ijskoud water.
  • Zet de soep ± 3 uur in de koelkast.
  • Leg in elke soepkom een stukjes brood en wat rauwe ham, schep de soep erop en garneer met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer eventueel met tabasco.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Portugal