Portugese gazpacho
(koude pittige tomatensoep)
Ingrediënten
- 1 kg ontvelde tomaten zaadjes verwijderd
- ¼ geschilde komkommer
- 2 geperste teentjes knoflook
- 1 eetlepel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels fijngesneden marjolein
- 1 paprika in piepkleine blokjes
- 4 dikke sneden oud volkorenbrood in stukkenn
- 100 gram rauwe ham (dikke plak) in blokjes
- peterselie
- tabasco
Instructies
- Hak de tomaten héél fijn.
- Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd hem in piepkleine blokjes.
- Vermeng de knoflook met zout, de olie, azijn, citroensap, marjolein, tomaat,
- komkommer, paprika, het citroensap en 1 1/2 liter ijskoud water.
- Zet de soep ± 3 uur in de koelkast.
- Leg in elke soepkom een stukjes brood en wat rauwe ham, schep de soep erop en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer eventueel met tabasco.