Portugese tomatensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr magere spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 grote tomaat
  • peterselie
  • selderij
  • tijm
  • laurier
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • klein schepje suiker
  • 2 eetlepel(s) rijst
  • zout

Instructies

  • Laat het spek zachtjes uitsmelten en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook, maar laat deze niet bruin worden.
  • Voeg er de tomaten bij, gepeld, van vocht en pitjes ontdaan en in stukken gesneden.
  • Laat die even meefruiten.
  • Voeg er dan 1 1/4 liter water bij, waar de tomatenpuree, fijngehakte peterselie en selderij, wat tijm en laurier, de basilicum, suiker, zout en rijst zijn doorgeroerd.
  • Laat de soep zo in ongeveer 20 minuten gaar koken.
  • Strooi er wat verse peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Portugal