Prei a la crème met kerrie en gran gusto geraspte kaas
Vandaag hebben we verse prei a la crème met kerrie en geraspte gran gusto kaas gegeten met een beenhammetje, honingmosterdsaus en aardappelen
Ingrediënten
- 3 flinke preien
- 2 kipbouilionblokjes
- 25 gram roomboter
- Pakje kookroom
- 4 theelepels kerriepoeder
- Paneermeel
- Beenhammetje van 500 gram
- 50 gram bloem
- 4 eetlepel(s) bloem
- 1 liter runderboulion
- Pakje kookroom
- 3 flinke theelepels grove mosterd
- Scheutje honing
- Vers gemalen zwarte peper
- Kilo aardappels
Instructies
- Snij en was de preien
- Blancheer ze even met 2 kipbouilionblokjes
- Giet af in een vergiet
- Doe 50 gram ongezouten roomboter in een braadpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur
- Schroei de beenham rondom dicht
- Zet op het zachste stoofpitje
- Doe de deksel dicht op de pan
- Voeg geen water toe
- laat 90 minuten garen onder af en toe keren
- Maak een liter runderboulion van 1 liter kokend water met 3 runderboulionblokjes
- Smelt 50 gram ongezouten roomboter in een pan
- Op halfhoog vuur
- Voeg al roerend met een garde 4 flinke eetlepels bloem erbij
- Tot een mooie stevige roux onstaat
- Doe dan soeplepel voor soeplepel boulion erbij en blijf goed roeren tot je bijna de juiste dikte voor een saus hebt
- Voeg dan een pakje kookroom toe
- Dan 3 flinke theelepels grove mosterd
- Goed doorroeren
- Daarna een beetje honing (niet teveel)
- Proeven is belangrijk je kunt wel extra toevoegen maar niets meer verwijderen
- Dan nog wat vers gemalen zwarte peper
- Smelt 25 gram ongezouten roomboter in een pan
- Doe de prei erbij
- En daarna het pakje kookroom.
- Met de 4 theelepels kerriepoeder
- Verwarm het geheel tot het bijna op tafel kan
- Voeg dan panneermeel toe om te binden
- Aan tafel strooi je de geraspte gran gusto kaas over de prei a la crème
Notities / Tips / Wijnadvies
Er staan al meerdere recepten van mijn beenhammetjes en sauzen op de site
Mijn versie van de verse prei a la crème is nieuw hier
Mijn versie van de verse prei a la crème is nieuw hier