Provençaalse aardappelsalade van Astrid Veltman

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels stevige zoals Nicola of Gloria
  • ½ dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • zout peper
  • 100 gram biefstuk in reepjes
  • ½ rode ui gepeld en gesnipperd
  • 4 artisjokharten blik, in vieren
  • 50 gram piment-olijven in plakjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel wijnazijn

Instructies

  • Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Maak een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de kruiden, zout en peper.
  • Schep de biefstuk erdoor en laat die ± 10 minuten marineren.
  • Spoel de artisjokharten af en laat ze uitlekken.
  • Vermeng de aardappelen, uien, artisjokharten, olijven en peterselie.
  • Laat de biefstuk uitlekken en dep hem droog.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel van de marinade en bak de biefstuk daarin ± 2 minuten.
  • Schep de rest van de marinade, de azijn en de biefstuk door de salade.
  • Serveer de salade lauwwarm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker met ravigottedressing:

Meng 2 eetlepels rode wijnazijn met zout.
Schenk er al roerend 1 1/4 dl olie in gedeelten bij.
Voeg 3 theelepels kappertjes, 1/2 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 1/2 eetlepel fijngehakte bieslook toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees