Provençaalse aardappelsalade van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 400 gram aardappels stevige zoals Nicola of Gloria
- ½ dl olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- zout peper
- 100 gram biefstuk in reepjes
- ½ rode ui gepeld en gesnipperd
- 4 artisjokharten blik, in vieren
- 50 gram piment-olijven in plakjes
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel wijnazijn
Instructies
- Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de kruiden, zout en peper.
- Schep de biefstuk erdoor en laat die ± 10 minuten marineren.
- Spoel de artisjokharten af en laat ze uitlekken.
- Vermeng de aardappelen, uien, artisjokharten, olijven en peterselie.
- Laat de biefstuk uitlekken en dep hem droog.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel van de marinade en bak de biefstuk daarin ± 2 minuten.
- Schep de rest van de marinade, de azijn en de biefstuk door de salade.
- Serveer de salade lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker met ravigottedressing:
Meng 2 eetlepels rode wijnazijn met zout.Schenk er al roerend 1 1/4 dl olie in gedeelten bij. Voeg 3 theelepels kappertjes, 1/2 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 1/2 eetlepel fijngehakte bieslook toe.