Pud puk looum
Geroerbakken gemengde groenten
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 1 ui in ringen
- 4 tenen knoflook ongepeld, gekneusd en gehakt
- ½ wortel in 3 cm reepjes
- 20 g bloemkool kleine roosjes
- 2 mini-maïskolfjes snij ze in de lengte in vieren en dan halveren
- 6 peulen schoongemaakt en halveren
- 4 stro-paddenstoen
- 1 to maat in 8 stukjes
- 2 eetlepel(s) water
- 2 eetlepel(s) oestersaus / veggie: paddenstoelensaus
- 1 eetlepel(s) sojasaus lichte (zoute)
- ½ tl kristalsuiker
Instructies
- In een wok op een matig vuur de sojaolie in 30 sec verhitten
- Doe de ui erbij en fruit deze tot hij zacht is.
- Voeg de knoflook toe en roerbak nog eens 30 min.
- Nu de groenten toevoegen in volgorde van de gaartijd, tussen elke groente lading even roerbakken.
- Volgorde; wortel, bloemkool, mini-maïs, peulen, paddenstoelen en tomaat.
- Doe het water, oestersaus, lichte (zoutsojasaus en kristalsuiker. Alles nogeens 2 minuten roerbakken.
- Serveer heet met Jasmijn rijst.