Pud puk looum

Geroerbakken gemengde groenten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • 1 ui in ringen
  • 4 tenen knoflook ongepeld, gekneusd en gehakt
  • ½ wortel in 3 cm reepjes
  • 20 g bloemkool kleine roosjes
  • 2 mini-maïskolfjes snij ze in de lengte in vieren en dan halveren
  • 6 peulen schoongemaakt en halveren
  • 4 stro-paddenstoen
  • 1 to maat in 8 stukjes
  • 2 eetlepel(s) water
  • 2 eetlepel(s) oestersaus / veggie: paddenstoelensaus
  • 1 eetlepel(s) sojasaus lichte (zoute)
  • ½ tl kristalsuiker

Instructies

  • In een wok op een matig vuur de sojaolie in 30 sec verhitten
  • Doe de ui erbij en fruit deze tot hij zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en roerbak nog eens 30 min.
  • Nu de groenten toevoegen in volgorde van de gaartijd, tussen elke groente lading even roerbakken.
  • Volgorde; wortel, bloemkool, mini-maïs, peulen, paddenstoelen en tomaat.
  • Doe het water, oestersaus, lichte (zoutsojasaus en kristalsuiker. Alles nogeens 2 minuten roerbakken.
  • Serveer heet met Jasmijn rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch