Pudin di salmou
Antilliaanse zalmpudding
Equipment
- braadslede doorsnede ± 20 cm
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 olijven
- 2 eetlepels boter
- 1 groot zalm (± 420 gr)
- 2 sneetjes witbrood
- 1 ei
- 50 gram rozijnen
- 10 kappertjes
- 1 eetlepel piccalilly potje
- nootmuskaat
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- 1 eetlepel citroensap
- 0.5 eetlepel boter om in te vetten
Ook nodig:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Pel de knoflook.
- Hak de olijven fijn.
- Verhit de boter in een steelpan en fruit de ui ± 2 minuten.
- Giet de zalm in een zeef af en vang het vocht op.
- Verwijder het vel en de graten en prak de zalm fijn.
- Snijd de korstjes van het brood.
- Leg het brood in het opgevangen visvocht, knijp het uit en bewaar het vocht.
- Klop het ei in een kom los.
- Meng de zalm, de ui, de rozijnen, de kappertjes, de olijven, de piccalilly, de nootmuskaat en het brood door elkaar.
- Vet de schaal in met boter.
- Schep het vismengsel erin, strijk de bovenkant glad en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Breng in een waterkoker of fluitketel ruim water aan de kook.
- Zet de schaal in de braadslede en vul de braadslede met kokend water, zodat de schaal net niet onder staat.
- Bak de pudding in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
- Controleer of de zalmpudding gaar is, door met een vork in de pudding te prikken.
- Als deze er droog uitkomt, is de pudding klaar.
- Pers de knoflook boven de kom met het zalmvocht uit, roer het met de tomatenketchup, de Worcestershiresaus, het citroensap en 2 eetlepels water tot een sausje en serveer dit bij de pudding.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er brood en een frisse salade bij.