Pytt i panna

zweedse hachee
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 aardappels geschild en in blokjes gesneden,
  • aardappels
  • 500 g gebraden rundvlees eveneens in blokjes
  • 250 g ham ook in blokjes
  • 2 ui
  • boter
  • olie
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • zout
  • peper
  • 1 ei

Instructies

  • Smelt wat boter en olie in een grote braadpan op flinke hitte.
  • Als het schuim wegtrekt de aardappelblokjes erbij doen.
  • Draai de hitte terug tot matig en bak de blokjes 15 tot 20 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet ze opzij om af te druipen op een laagje keukenpapier.
  • Doe als dat nodig is nog wat meer boter en olie in de pan en braad hierin de uien tot ze glazig zijn, maar niet bruin.
  • Voeg dan de blokjes vlees en ham toe en verhoog de hitte een beetje.
  • Braad het geheel ongeveer 10 minuten.
  • Schud de pan voortdurend zodat de vleesblokjes aan alle kanten licht aanbruinen.
  • Doe de aardappelblokjes er weer bij en laat alles sudderen tot de aardappelen weer goed heet zijn.
  • Bestrooi de hachee met peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • In Zweden wordt de hachee opgediend in porties op voorverwarmde borden.
  • Maak in elke portie een kuiltje met de bolle kant van een lepel.
  • Zet hierin een halve eierschaal met een eidooier erin.
  • Iederéén kan nu zelf de dooier door de hachee mengen.
  • Een alternatief hiervoor is om het te serveren met een gebakken erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Zweden