Pytt i panna
zweedse hachee
Ingrediënten
Instructies
- Smelt wat boter en olie in een grote braadpan op flinke hitte.
- Als het schuim wegtrekt de aardappelblokjes erbij doen.
- Draai de hitte terug tot matig en bak de blokjes 15 tot 20 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
- Haal ze uit de pan en zet ze opzij om af te druipen op een laagje keukenpapier.
- Doe als dat nodig is nog wat meer boter en olie in de pan en braad hierin de uien tot ze glazig zijn, maar niet bruin.
- Voeg dan de blokjes vlees en ham toe en verhoog de hitte een beetje.
- Braad het geheel ongeveer 10 minuten.
- Schud de pan voortdurend zodat de vleesblokjes aan alle kanten licht aanbruinen.
- Doe de aardappelblokjes er weer bij en laat alles sudderen tot de aardappelen weer goed heet zijn.
- Bestrooi de hachee met peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe.
- In Zweden wordt de hachee opgediend in porties op voorverwarmde borden.
- Maak in elke portie een kuiltje met de bolle kant van een lepel.
- Zet hierin een halve eierschaal met een eidooier erin.
- Iederéén kan nu zelf de dooier door de hachee mengen.
- Een alternatief hiervoor is om het te serveren met een gebakken erop.