Quinoa salade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 140 gram gemengde quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ½ teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 150 gram fetakaas gekruimeld
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel(s) platte peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 tl zee – of himalaya zout
  • 1 tl geelwortel
  • 1 tl zwarte peper
  • halve citroen

Instructies

  • Spoel de quinoa af onder de kraan.
  • Breng 2 kopjes water aan de kook in een pan.
  • Voeg de quinoa en het bouillonblokje toe aan het kokende water.
  • Zet het vuur laag en roer na zes minuten het zaad even om.
  • Laat het dan nog zes minuten koken.
  • Daarna haal je de quinoa van het vuur om het te laten afkoelen.
  • Snijd vervolgens de rode ui en de courgette in kleine stukjes,
  • knijp de knoflook fijn en voeg het met de andere ingrediënten toe aan de afgekoelde quinoa.
  • Breng je salade op smaak met zout, zwarte peper, geelwortel en besprenkel het met een beetje citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Superfood