Quinoa salade met kip, avocado, paprika en mango
Ingrediënten
- 200 gram quinoa
- 100 gram bladspinazie
- 2 lente uitjes
- paar takjes koriander
- paar takjes munt
- 1 rode peper
- 300 gram kippendijen
- 1,5 tl Ras el Hanout
- Olijfolie
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 gele paprika
- 1 mango rijpe / in blokjes
- 1 avocado rijpe / in blokjes
- 1 limoen
- 50 gram feta geitenkaas , verkruimeld
- tuinkers
(kruiden El Ras Hanout: kan ook kant en klaar gekocht worden
- 1 eetlepel(s) versgemalen zwarte peper
- ½ eetlepel(s) gemberpoeder
- ½ eetlepel(s) komijnezaadjes
- 2 tl komijnepoeder
- ½ eetlepel(s) nootmuskaat
- 2 tl korianderzaad
- ½ eetlepel(s) kaneelpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kardemon
- 3 tl kurkuma
- 2 tl chilivlokken
- ½ eetlepel(s) Grof zeezout
- 1 tl kruidnagelpoeder
Instructies
- Spoel de quinoa af onder water.
- Breng de quinoa met 400 ml water aan de kook met een deksel op de pan.
- Zet het vuur zodra het kookt zacht en laat nog 15 min. sudderen.
- Giet het eventueel overgebleven water af in een fijne zeef, spoel nogmaals af onder de koude kraan en laat nog 15 min. rusten in de pan.
- Maak een pesto van spinazie, koriander, lente ui, munt en rode peper en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de spinazie pesto, sap van 1 limoen en wat olijfolie door de quinoa.
- Bak de paprika reepjes en voeg de kippendijen toe. Snij de kippendijen voor serveren in plakjes
- Schep de Quinoa in een schaal en meng de kip, paprika, avocado en mango er voorzichtig door heen.
- Garneer de salade met tuinkers en feta.