Quinoa salade met kip, avocado, paprika en mango

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 100 gram bladspinazie
  • 2 lente uitjes
  • paar takjes koriander
  • paar takjes munt
  • 1 rode peper
  • 300 gram kippendijen
  • 1,5 tl Ras el Hanout
  • Olijfolie
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika
  • 1 mango rijpe / in blokjes
  • 1 avocado rijpe / in blokjes
  • 1 limoen
  • 50 gram feta geitenkaas , verkruimeld
  • tuinkers

(kruiden El Ras Hanout: kan ook kant en klaar gekocht worden

  • 1 eetlepel(s) versgemalen zwarte peper
  • ½ eetlepel(s) gemberpoeder
  • ½ eetlepel(s) komijnezaadjes
  • 2 tl komijnepoeder
  • ½ eetlepel(s) nootmuskaat
  • 2 tl korianderzaad
  • ½ eetlepel(s) kaneelpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kardemon
  • 3 tl kurkuma
  • 2 tl chilivlokken
  • ½ eetlepel(s) Grof zeezout
  • 1 tl kruidnagelpoeder

Instructies

  • Spoel de quinoa af onder water.
  • Breng de quinoa met 400 ml water aan de kook met een deksel op de pan.
  • Zet het vuur zodra het kookt zacht en laat nog 15 min. sudderen.
  • Giet het eventueel overgebleven water af in een fijne zeef, spoel nogmaals af onder de koude kraan en laat nog 15 min. rusten in de pan.
  • Maak een pesto van spinazie, koriander, lente ui, munt en rode peper en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de spinazie pesto, sap van 1 limoen en wat olijfolie door de quinoa.
  • Bak de paprika reepjes en voeg de kippendijen toe. Snij de kippendijen voor serveren in plakjes
  • Schep de Quinoa in een schaal en meng de kip, paprika, avocado en mango er voorzichtig door heen.
  • Garneer de salade met tuinkers en feta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Superfood