Rai Masala

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel fenegriekzaad
  • 1 theelepel bruin mosterdzaad
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 2 gedroogde rode chilipepers
  • 5 kruidnagels

Instructies

  • Doe 2 eetlepels korianderzaad, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 1 theelepel bruin mosterdzaad, 1 theelepel peperkorrels, 1-2 gedroogde rode chilipepers en 5 kruidnagels in een kleine droogververhitte gietijzeren braadpan.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en roer tot de ingrediënten een paar tinten donkerder van kleur zijn geworden en een duidelijk geroosterde geur afgeven.
  • Maal ze in een schone en droge koffiemolen en bewaar de rai masala in een goed afgesloten pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kruidenmengsels
Land van herkomst India