Rai Masala
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) korianderzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel fenegriekzaad
- 1 theelepel bruin mosterdzaad
- 1 theelepel peperkorrels
- 2 gedroogde rode chilipepers
- 5 kruidnagels
Instructies
- Doe 2 eetlepels korianderzaad, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 1 theelepel bruin mosterdzaad, 1 theelepel peperkorrels, 1-2 gedroogde rode chilipepers en 5 kruidnagels in een kleine droogververhitte gietijzeren braadpan.
- Zet de pan op middelhoog vuur en roer tot de ingrediënten een paar tinten donkerder van kleur zijn geworden en een duidelijk geroosterde geur afgeven.
- Maal ze in een schone en droge koffiemolen en bewaar de rai masala in een goed afgesloten pot.