Rempejek Teri
rempejek met gedroogde visjes
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) santen ⅛ blok
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 35 gram ikan teri
- 1 mespunt serehpoeder
- 1 theelepel koenjit
- 4 kemirienoten
- 50 gram rijstebloem
- 15 gram maïzena
- 1 dl olie
Instructies
- Los de santen op in 1 dl kokend water.
- Laat dit afkoelen.
- Voeg knoflook, kemiries, koenjit, sereh toe aan de santen.
- Doe de rijstebloem en maïzena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe.
- Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen.
- Voeg eventueel wat koud water toe.
- Schep dan de ikan teri erdoor.
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie.
- Het beslag zal enigszins uitlopen.
- Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken.
- Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig.
- Uitlaten lekken en afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot.