Rempejek Teri

rempejek met gedroogde visjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) santen ⅛ blok
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 35 gram ikan teri
  • 1 mespunt serehpoeder
  • 1 theelepel koenjit
  • 4 kemirienoten
  • 50 gram rijstebloem
  • 15 gram maïzena
  • 1 dl olie

Instructies

  • Los de santen op in 1 dl kokend water.
  • Laat dit afkoelen.
  • Voeg knoflook, kemiries, koenjit, sereh toe aan de santen.
  • Doe de rijstebloem en maïzena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe.
  • Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen.
  • Voeg eventueel wat koud water toe.
  • Schep dan de ikan teri erdoor.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie.
  • Het beslag zal enigszins uitlopen.
  • Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken.
  • Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig.
  • Uitlaten lekken en afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië