Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepel(s) tomatenketchup
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 5 eetlepel(s) margarine
- 1 zak krielaardappels 450 g
- 600 g sperziebonen
Instructies
- Gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel mengen en er platte schijf van vormen.
- In kleine koekenpan 2 eetlepels margarine verhitten.
- Gehaktschijf er plat inleggen, pan afdekken en aan beide kanten 8 minuten gaarbakken.
- Intussen in koekenpan rest van margarine verhitten en krieltjes in 12 minuten bruinbakken, af en toe omscheppen.
- Boontjes schoonmaken en in 4 minuten halfgaar koken.
- Boontjes laten uitlekken en nog 2 minuten met aardappels meebakken.
- Gehaktschijf in 4 punten snijden en met aardappeltjes en boontjes serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met wat extra tomatenketchup.