Reuzengehaktschijf met boontjes

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 5 eetlepel(s) margarine
  • 1 zak krielaardappels 450 g
  • 600 g sperziebonen

Instructies

  • Gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel mengen en er platte schijf van vormen.
  • In kleine koekenpan 2 eetlepels margarine verhitten.
  • Gehaktschijf er plat inleggen, pan afdekken en aan beide kanten 8 minuten gaarbakken.
  • Intussen in koekenpan rest van margarine verhitten en krieltjes in 12 minuten bruinbakken, af en toe omscheppen.
  • Boontjes schoonmaken en in 4 minuten halfgaar koken.
  • Boontjes laten uitlekken en nog 2 minuten met aardappels meebakken.
  • Gehaktschijf in 4 punten snijden en met aardappeltjes en boontjes serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met wat extra tomatenketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland