Rijst met garnalen en bier

Rijst met garnalen en bier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram rijst
  • 500 gram grote garnalen gepeld
  • 100 gram snijbonen kleingesneden
  • 3 dl bier
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 rode pepers gesnipperd
  • 10 olijven grofgehakt
  • 4 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 50 gram kaas geraspt

Instructies

  • Breng het bier aan de kook en kook de garnalen daar drie minuten in, neem ze uit het bier.
  • Roerbak de ui, knoflook, rode pepers en snijbonen drie minuten.
  • Voeg de olijven toe, de tomatenpasta, het bier, de rijst, peper en zout naar smaak en 6 deciliter water en breng het geheel aan de kook; laat het 20 minuten zachtjes koken.
  • Doe de garnalen erbij en verhit nog 1 minuut.
  • De rijst is nu een dikke soep geworden.
  • Schep het in kommen en bestrooi met geraspte kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Zeevruchten
Land van herkomst Dominicaanse republiek