Rijst met romige gehaktballetjes

Snel te maken.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst pak à 400 g
  • 3 bosuitjes
  • 1 schaaltje rundergehakt ca. 500 g
  • 1 zakje kruidenmix gehakt 40 g
  • 1 ei M
  • 25 g boter of margarine
  • 1 zakje roomsaus bieslook 39 g
  • 300 g doperwtjes extra fijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Gehakt mengen met helft van bosuitjes, gehaktkruiden en ei.
  • Van gehakt kleine balletjes draaien.
  • In braadpan boter verhitten en balletjes in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing en rest van bosuitjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen doperwten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Saus over gehaktballetjes schenken.
  • Serveren met rijst en doperwten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees / Vlees