Rijst oriëntaal

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 1 ui
  • ¼ liter kippenbouillon
  • 4 eetlepel(s) rozijnen
  • ½ eetlepel(s) suiker
  • 1 plak lamsvlees
  • ½ eetlepel(s) allspice
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 ½ eetlepel(s) dille
  • rijst
  • zout
  • boter
  • 1 courgette
  • knoflook
  • peper & zout

Instructies

  • Doe de rijst met wat zout in een kom met kokend water.
  • Roer het even door en laat het staan tot dit is afgekoeld.
  • Giet de rijst dan af en zet hem apart.
  • Verhit de boter of olie, voeg het gesneden vlees toe en bak dit licht bruin.
  • Voeg vervolgens de pijnboompitten en de ui toe; blijf roeren.
  • Voeg de knoflook toe, gevolgd door de in blokjes gesneden courgette.
  • Laat het geheel onder af en toe roeren ± 5 minuten op een gematigd vuur staan.
  • Voeg dan de geweekte en uitgelekte rozijnen, het zout, de peper, de suiker en de kippenbouillon toe.
  • Roer alles even door en voeg er dan de rijst aan toe.
  • Roer het nogmaals door en breng het aan de kook.
  • Laat het zacht doorkoken tot het vocht bijna is geabsorbeerd.
  • Voeg dan de allspice en de kaneel toe en laat het nog ± 10 minuten onder af en toe roeren op een laag vuur doorkoken.
  • Draai het vuur uit en doe het deksel op de pan.
  • Laat het gerecht zo een paar minuten staan en voeg pas op het laatste moment (dus vlak voor het serveren) de dille toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Tunesië