Doe de rijst met wat zout in een kom met kokend water.
Roer het even door en laat het staan tot dit is afgekoeld.
Giet de rijst dan af en zet hem apart.
Verhit de boter of olie, voeg het gesneden vlees toe en bak dit licht bruin.
Voeg vervolgens de pijnboompitten en de ui toe; blijf roeren.
Voeg de knoflook toe, gevolgd door de in blokjes gesneden courgette.
Laat het geheel onder af en toe roeren ± 5 minuten op een gematigd vuur staan.
Voeg dan de geweekte en uitgelekte rozijnen, het zout, de peper, de suiker en de kippenbouillon toe.
Roer alles even door en voeg er dan de rijst aan toe.
Roer het nogmaals door en breng het aan de kook.
Laat het zacht doorkoken tot het vocht bijna is geabsorbeerd.
Voeg dan de allspice en de kaneel toe en laat het nog ± 10 minuten onder af en toe roeren op een laag vuur doorkoken.
Draai het vuur uit en doe het deksel op de pan.
Laat het gerecht zo een paar minuten staan en voeg pas op het laatste moment (dus vlak voor het serveren) de dille toe.