Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Rillettes met zalm-Receptenplein.nl

Rillettes met zalm

Rillettes met zalm

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram zalmfilet zonder vel
  • 4 st sjalotjes
  • 40 gram boter
  • ½ st citroen geperst
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • cayennepeper
  • basilicum
  • stokbrood

Instructies

  • Snijd de zalm in dobbelstenen.
  • Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes.
  • Voeg de zalm toe met een beetje zout en een snufje cayennepeper.
  • Laat zachtjes gedurende 5 ninuten.
  • Roer regelmatig om zodat alle zijden van de zalmblokjes kleuren.
  • Voeg de witte wijn toe en laat nog 5 minuten garen.
  • Blijven roeren.
  • Laat geheel afkoelen.
  • Doe de inhoud van de koekenpan in een kom.
  • Prak met een vork de zalm fijn.
  • Voeg de crème, mosterd, citroen en wat fijn gesneden basilicum toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar en laat geheel koud worden in de koelkast.
  • Zet de grill aan (200 gr.)
  • Snijd het stokbrood in plakken.
  • Leg de plakjes op een bakplaat.
  • Sprenkel wat olijfolie over de plakjes en zet het bakblik in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven als het brood licht gekleurd is.
  • Besmeer de plakjes stokbrood met de rillettes en garneer met basilicum.

Voedingswaarden

Calories: 337 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis