Rodekoolstamppot 2
AllerHande januari 2004
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter
- 2 slavinken
- 2 theelepel gedroogde tijm
- 1 zakje aardappelpuree voor stamppot pak à 2 zakjes
- 300 g rodekool gesneden
- kruidnagel gemalen
- 1 appels in kleine stukjes
- ½ eetlepel vloeibare honing
Instructies
- In pan 2 eetlepels boter verhitten, slavinken met tijm bestrooien en in 15 minuten gaarbakken.
- Volgens gebruiksaanwijzing puree bereiden.
- In braadpan rest van boter smelten.
- Kool met 100 ml water en mespunt kruidnagelpoeder 7 minuten al omscheppend bakken, appel laatste 2 minuten meebakken.
- Puree erdoor scheppen.
- Stamppot warmhouden.
- Slavinken uit pan nemen.
- Honing en 4 eetlepels water door bakvet roeren.
- Stamppot over borden verdelen, slavink ernaast leggen en honingjus erover schenken.