Rodekoolstamppot 2

AllerHande januari 2004
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 2 slavinken
  • 2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 zakje aardappelpuree voor stamppot pak à 2 zakjes
  • 300 g rodekool gesneden
  • kruidnagel gemalen
  • 1 appels in kleine stukjes
  • ½ eetlepel vloeibare honing

Instructies

  • In pan 2 eetlepels boter verhitten, slavinken met tijm bestrooien en in 15 minuten gaarbakken.
  • Volgens gebruiksaanwijzing puree bereiden.
  • In braadpan rest van boter smelten.
  • Kool met 100 ml water en mespunt kruidnagelpoeder 7 minuten al omscheppend bakken, appel laatste 2 minuten meebakken.
  • Puree erdoor scheppen.
  • Stamppot warmhouden.
  • Slavinken uit pan nemen.
  • Honing en 4 eetlepels water door bakvet roeren.
  • Stamppot over borden verdelen, slavink ernaast leggen en honingjus erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland