Roerbakgoelasj met gele paprika

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 250 gram biefstuk
  • ½ eetlepel bloem
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels slaolie
  • ½ theelepel gedroogde grofgemalen rode peper Yaprak biber
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel suiker
  • ½ dl rode wijn
  • 4 eetlepels runderfond of -bouillon
  • 4 eetlepels koffieroom
  • zout peper

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de paprika in smalle reepjes.
  • Snijd de biefstuk in reepjes.
  • Wentel de reepjes biefstuk door de bloem.
  • Verhit de boter met de slaolie in een wok of diepe braadpan en bak de reepjes biefstuk al roerend in ± 2 minuten rondom bruin.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Bak de ui en de paprika in het braadvet al roerend op hoog vuur 4 minuten.
  • Voeg het vlees, de rode peper, het paprikapoeder, de oregano, de suiker, de rode wijn en de runderfond toe en laat het mengsel al roerend 2 minuten pruttelen.
  • Roer de koffieroom erdoor en breng de goelasj op smaak met zout en peper.
  • Lekker met gebakken rijst met kappertjes, ansjovis en olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees
Land van herkomst Hongarije