Roergebakken paksoi met garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak mihoen (125 gram)
  • 1 blikje ansjovis (48 gram)
  • 2 struiken paksoi
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 bakje garnalen (à 125 gram)
  • 2 eetlepels ketjap manis

Instructies

  • Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing. 
  • Ansjovis in kleine stukjes snijden. 
  • Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. 
  • Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan. 
  • Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. 
  • Knoflook pellen en snipperen. 
  • In wok olie verhitten. 
  • Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken. 
  • Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. 
  • Ansjovis, garnalen en ketjap toevoegen en goed meeverwarmen.q
  • Serveren met mihoen.

Wijnadvies: Rémy Pannier Vouvray

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Vis
    Land van herkomst Oosters