Roodbaarsfilet met mediterane saus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje tomaat 250 g
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 750 g aardappels zak à 450 g
  • 2 roodbaars à ca. 250 g
  • peper & zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zak Italiaanse groentemix 250 g
  • 1 flesje olijven 180 ml

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
  • Aardappelpartjes toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken, vervolgens afgedekt nog ca. 5 minuten bakken.
  • Vis in bakblik leggen, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap en rest van olie.
  • Vis in midden van oven in ca. 10 minuten gaar bakken.
  • Tomaatjes en groentemix bij aardappelen voegen en ca. 5 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vis serveren met aardappel-groentemengsel en olijvensaus.
  • Wijnadvies: Undurraga Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Mediterraan