Roodbaarsfilet met romige wijnsaus
Ingrediënten
- 800 g broccoli
- 2 roodbaars a ca. 225 g
- 2 eetlepel(s) bloem
- 25 g boter
- 1 duopak krieltjes 700 g
- 1 pakje crême fraiche a 200 ml
- 50 ml droge witte wijn
- 2 eetlepel(s) kappertjes
Instructies
- Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stronkjes in stukjes snijden en in 8 minuten beetgaar koken.
- Vis bestrooien met bloem, zout en peper.
- In koekenpan boter verhitten en vis in 8 minuten aan beide zijden bakken, voorzichtig keren.
- Intussen krieltjes in 4 minuten gaarkoken.
- Crème fraîche met wijn in steelpannetje 1 minuut koken, op smaak brengen met zout en peper.
- Kappertjes door wijnsaus roeren.
- Vis serveren met wijnsaus, broccoli en krieltjes.
- Wijnadvies: Swartland Chardonnay