Roodbaarsfilet met romige wijnsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g broccoli
  • 2 roodbaars a ca. 225 g
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 25 g boter
  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 1 pakje crême fraiche a 200 ml
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepel(s) kappertjes

Instructies

  • Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stronkjes in stukjes snijden en in 8 minuten beetgaar koken.
  • Vis bestrooien met bloem, zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en vis in 8 minuten aan beide zijden bakken, voorzichtig keren.
  • Intussen krieltjes in 4 minuten gaarkoken.
  • Crème fraîche met wijn in steelpannetje 1 minuut koken, op smaak brengen met zout en peper.
  • Kappertjes door wijnsaus roeren.
  • Vis serveren met wijnsaus, broccoli en krieltjes.
  • Wijnadvies: Swartland Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis