https://cdn.pixabay.com/photo/2017/10/27/21/05/rosti-2895523_960_720.jpg

Rösti met zuurkool

AllerHande januari 2004 / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g blauwaderkaas bijv. Danish blue
  • 600 g rösti diepvries
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g gewelde abrikozen
  • 1 zak kruidenzuurkool 450 g, uitgelekt
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden

Instructies

  • In kom eieren loskloppen met zout en peper.
  • Kaas erboven verbrokkelen en bevroren rösti door ei scheppen.
  • In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten, rösti over bodem verdelen en iets aandrukken.
  • Deksel op pan leggen en rösti 7 minuten bakken.
  • Met behulp van plat bord rösti keren en andere kant ook 7 minuten bakken.
  • Intussen oesterzwammen en abrikozen in repen snijden.
  • In andere pan rest van boter verhitten en oesterzwammen 2 minuten roerbakken.
  • Abrikozen en zuurkool erdoor scheppen en nog 5 minuten verwarmen.
  • Röstikoek in punten snijden en met zuurkool erop serveren.
  • Bestrooien met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch