Rötgröt med grädde
pudding met room
Ingrediënten
- 1 blik Aardbeien samen 1 l
- 2 eetlepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) maïzena
- 4 eetlepel(s) water
- amandelen
- 250 ml slagroom
Instructies
- Doe de vruchten in een beslagkom, het sap er ook bij doen.
- Meng de vruchten met een mixer op de hoogste snelheid tot alles goed fijn is geslagen.
- Doe de vruchtenpuree in een pan (geen aluminium pan), en roer de suiker erdoor.
- Breng dit mengsel aan de kook onder voortdurend roeren.
- Meng de maïzena met het water en roer dit tot een glad mengsel.
- Voeg dit papje toe aan de vruchtenpuree.
- Laat dit mengsel sudderen om in te dikken, maar laat het niet koken.
- Als het voldoende ingedikt is de pan van het vuur nemen.
- Schenk de pudding in aparte dessertschaaltjes of in een grote schaal.
- Koel de pudding minimaal 2 uur voor u het opdient.
- Voordat de Rötgröt wordt geserveerd, de bovenkant garneren met amandelsnippers en ongeklopte slagroom.