Rötgröt med grädde

pudding met room
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik Aardbeien samen 1 l
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 4 eetlepel(s) water
  • amandelen
  • 250 ml slagroom

Instructies

  • Doe de vruchten in een beslagkom, het sap er ook bij doen.
  • Meng de vruchten met een mixer op de hoogste snelheid tot alles goed fijn is geslagen.
  • Doe de vruchtenpuree in een pan (geen aluminium pan), en roer de suiker erdoor.
  • Breng dit mengsel aan de kook onder voortdurend roeren.
  • Meng de maïzena met het water en roer dit tot een glad mengsel.
  • Voeg dit papje toe aan de vruchtenpuree.
  • Laat dit mengsel sudderen om in te dikken, maar laat het niet koken.
  • Als het voldoende ingedikt is de pan van het vuur nemen.
  • Schenk de pudding in aparte dessertschaaltjes of in een grote schaal.
  • Koel de pudding minimaal 2 uur voor u het opdient.
  • Voordat de Rötgröt wordt geserveerd, de bovenkant garneren met amandelsnippers en ongeklopte slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Zweden