Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rötgröt med grädde
pudding met room
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blik
Aardbeien
samen 1 l
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
2
eetlepel(s)
maïzena
▢
4
eetlepel(s)
water
▢
amandelen
▢
250
ml
slagroom
Instructies
Doe de vruchten in een beslagkom, het sap er ook bij doen.
Meng de vruchten met een mixer op de hoogste snelheid tot alles goed fijn is geslagen.
Doe de vruchtenpuree in een pan (geen aluminium pan), en roer de suiker erdoor.
Breng dit mengsel aan de kook onder voortdurend roeren.
Meng de maïzena met het water en roer dit tot een glad mengsel.
Voeg dit papje toe aan de vruchtenpuree.
Laat dit mengsel sudderen om in te dikken, maar laat het niet koken.
Als het voldoende ingedikt is de pan van het vuur nemen.
Schenk de pudding in aparte dessertschaaltjes of in een grote schaal.
Koel de pudding minimaal 2 uur voor u het opdient.
Voordat de Rötgröt wordt geserveerd, de bovenkant garneren met amandelsnippers en ongeklopte slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Zweden