Russische aardappelsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram witte bonen
  • liter water
  • 1 ½ groentebouillontablet
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje lavas
  • 400 gram aardappels
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram worteltjes
  • 3 eieren
  • 200 gram augurken
  • 1 appels
  • 2 uien
  • 20 gram kappertjes

voor de dressing:

  • 1 ½ dl bouillon hete
  • 1 theelepel mosterd
  • 1,5 citroen het sap er van
  • 2 eidooiers
  • 0.7 dl olie
  • zout peper

verder:

  • 1 rode paprika
  • bieslook
  • dille
  • tuinkers

Instructies

  • Laat de witte bonen een avond van te voren in water weken en kook ze de volgende dag met het weekwater, het bouillonblokje, het laurierblaadje en de lavas gaar.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Houd één aardappel apart voor de dressing.
  • Maak de sperziebonen en de worteltjes schoon en kook ze afzonderlijk gaar.
  • Kook de eieren hard.
  • Snijd de augurken, uien, sperziebonen, worteltjes en appel klein en voeg de kappertjes, de in plakjes gesneden aardappelen en de uitgelekte witte bonen toe.
  • Meng de ingrediënten voor de saus en bind de saus met de fijngeprakte aardappel.
  • Schep de saus door de salade en garneer met in partjes gesneden ei, paprikareepjes en de kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Rusland