Russische koolrolletjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote groene savooiekool
  • zout
  • 300 gram half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ½ theelepel gemalen komijn djintan
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 3 ontvelde tomaten in kleine stukjes
  • ½ dl rode wijn

Instructies

  • Maak 12 grote bladeren van de kool los.
  • Breng in een pan ruim water met zout aan de kook, kook de koolbladeren ± minuten, spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Meng het gehakt, het ei, het paneermeel, de komijn, zout en peper in een kom door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spreid de koolbladeren uit, verdeel er het gehaktmengsel over en rol de koolbladeren tot ronde pakketjes op.
  • Vet een ovenschotel dik in en leg er de rolletjes in.
  • Verhit de olie in een koekepan en bak de ui zachtjes ± 3 minuten.
  • Roer de tomaat en de wijn erdoor, breng op smaak met zout en peper en schenk de saus over de koolpakketjes.
  • Dek de schaal met aluminiumfolie af en stoof de pakketjes in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Rusland