Russische salade
Ingrediënten
- 200 gram gekookte worteltjes
- 1 gekookte selderijknol
- 4 gekookte aardappelen
- 2 appels
- 2 zure augurkjes
- 1 blikje doperwtjes
- zout peper
- suiker
- azijn
- mayonaise
- 2 eieren
- 1 theelepel mosterd
- 1 gekookt bietje
- peterselie
Instructies
- Maak een mengsel van de in gelijke dobbelsteentjes gesneden worteltjes, selderijknol, aardappelen, appel en augurk en roer er voorzichtig de doperwtjes door.
- Breng de salade op smaak met peper, zout, suiker en azijn en voeg wat mayonaise toe.
- Leg de salade op een platte schaal en versier met gehalveerde, hardgekookte eieren, waarvan het eigeel is vermengd met mayonaise en mosterd.
- Leg er plakjes gekookte biet omheen en strooi er gehakte peterselie over.
- Serveer met warm stokbrood.