Russische salade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte worteltjes
  • 1 gekookte selderijknol
  • 4 gekookte aardappelen
  • 2 appels
  • 2 zure augurkjes
  • 1 blikje doperwtjes
  • zout peper
  • suiker
  • azijn
  • mayonaise
  • 2 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 gekookt bietje
  • peterselie

Instructies

  • Maak een mengsel van de in gelijke dobbelsteentjes gesneden worteltjes, selderijknol, aardappelen, appel en augurk en roer er voorzichtig de doperwtjes door.
  • Breng de salade op smaak met peper, zout, suiker en azijn en voeg wat mayonaise toe.
  • Leg de salade op een platte schaal en versier met gehalveerde, hardgekookte eieren, waarvan het eigeel is vermengd met mayonaise en mosterd.
  • Leg er plakjes gekookte biet omheen en strooi er gehakte peterselie over.
  • Serveer met warm stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Rusland