Russische stoofpot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 lapjes varkenslende á 50 gr
  • 2 lapjes kalfsvlees á 50 gr
  • 2 lapjes rundvlees á 50 gr
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 gram boter
  • peper zout
  • 2 ½ dl bouillon
  • 400 gram in smalle repen geschaafde witte kool
  • 2 middelgrote gesnipperde uien
  • 4 eetlepels droge witte wijn of geurige azijn
  • 40 gram bloem
  • 6 in plakjes gesneden ontpitte groene olijven
  • 6 in plakjes gesneden zoetzure augurken
  • 6 in plakjes gesneden champignons

Instructies

  • Dep het vlees met keukenpapier goed droog.
  • Verwarm de olie in een braadpan bak daarin de lapjes aan weerszijden vlug mooi van kleur.
  • Voeg 30 gr boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout.
  • Schenk 1 1/2 dl bouillon in de pan en doe er het deksel op.
  • Draai het vuur laag en laat het vlees stoven.
  • Overgiet de kool in een vergiet met kokend water en laat de groente uitlekken.
  • Verwarm 30 gr boter, fruit daarin de ui goudgeel, voeg dan de kool met wat peper en zout toe en laat de kool onder af en toe keren slinken.
  • Sprenkel er de wijn over en schenk er de rest van de bouillon bij.
  • Schep de groente om, strooi er, al roerend, de bloem door en schenk er het braadvet van het vlees bij.
  • Bestrijk een ovenschaal met de rest van de boter, schuif het rooster even onder het midden van de oven en verwarm de oven op 200 °C voor.
  • Proef de kool en voeg naar smaak peper en zout of soja toe.
  • Schep de helft van de kool in de ovenschaal, verdeel daar de helft van de plakjes olijf, augurk en champignons over en leg de lapjes vlees op de kool.
  • Schep de rest van de kool in de schaal en verdeel er de rest van de olijven, augurken en champignons over.
  • Zet de schaal in de oven tot het gerecht door en door warm is.
  • Serveer er gekookte peulvruchten, aardappelen of rijst bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Rusland