Dep het vlees met keukenpapier goed droog.
Verwarm de olie in een braadpan bak daarin de lapjes aan weerszijden vlug mooi van kleur.
Voeg 30 gr boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout.
Schenk 1 1/2 dl bouillon in de pan en doe er het deksel op.
Draai het vuur laag en laat het vlees stoven.
Overgiet de kool in een vergiet met kokend water en laat de groente uitlekken.
Verwarm 30 gr boter, fruit daarin de ui goudgeel, voeg dan de kool met wat peper en zout toe en laat de kool onder af en toe keren slinken.
Sprenkel er de wijn over en schenk er de rest van de bouillon bij.
Schep de groente om, strooi er, al roerend, de bloem door en schenk er het braadvet van het vlees bij.
Bestrijk een ovenschaal met de rest van de boter, schuif het rooster even onder het midden van de oven en verwarm de oven op 200 °C voor.
Proef de kool en voeg naar smaak peper en zout of soja toe.
Schep de helft van de kool in de ovenschaal, verdeel daar de helft van de plakjes olijf, augurk en champignons over en leg de lapjes vlees op de kool.
Schep de rest van de kool in de schaal en verdeel er de rest van de olijven, augurken en champignons over.
Zet de schaal in de oven tot het gerecht door en door warm is.
Serveer er gekookte peulvruchten, aardappelen of rijst bij