Vermeng de dooiers met wat zout, voeg geleidelijk (met 1 eetlepel tegelijk)
de bloem en de zure room toe en klop tot een samenhangende massa is ontstaan.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Breng het beslag over in een taartvorm en bak het deeg in een op 180 °C voorverwarmde oven gaar
(test daarvoor met een breinaald).
Laat afkoelen en snijd het gebak in 3 plakken.
Meng voor de vulling de gekookte eidooiers grondig met de roomkaas en voeg wat zout toe.
Leg 2 plakken van het gebak op een werkvlak, beleg ze met dunne plakjes zalm en leg de plakken op elkaar.
Leg de derde plak erop en leg daarop een stuk karton of triplex met een niet te zwaar gewicht.
Zet de taart zo een paar uur op een koele plaats weg.
Vermeng intussen de kaviaar en de eierroomkaas in een foodprocessor tot het mengsel een roze kleur heeft gekregen.
Verwijder het gewicht van de taart en versier de taart in een soort ruitvorm met de kaviaar-roomkaascrème.
Zet in het open vierkant 'bloemen' van de resterende plakjes zalm.
Serveer de taart in stukjes als voorgerecht.