Russische taart met zalm en kaviaar

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 6 eieren
  • zout
  • 275 gram bloem
  • 4 dl zure room
  • 1 theelepel boter om in te vetten

Voor de vulling:

  • 450 gram roomkaas
  • 450 gram gerookte zalm
  • 225 gram kaviaar
  • 250 gram sla
  • 4 gekookte eidooiers
  • zout

Deeg:

  • Splits de eieren

Instructies

  • Vermeng de dooiers met wat zout, voeg geleidelijk (met 1 eetlepel tegelijk)
  • de bloem en de zure room toe en klop tot een samenhangende massa is ontstaan.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Breng het beslag over in een taartvorm en bak het deeg in een op 180 °C voorverwarmde oven gaar
  • (test daarvoor met een breinaald).
  • Laat afkoelen en snijd het gebak in 3 plakken.
  • Meng voor de vulling de gekookte eidooiers grondig met de roomkaas en voeg wat zout toe.
  • Leg 2 plakken van het gebak op een werkvlak, beleg ze met dunne plakjes zalm en leg de plakken op elkaar.
  • Leg de derde plak erop en leg daarop een stuk karton of triplex met een niet te zwaar gewicht.
  • Zet de taart zo een paar uur op een koele plaats weg.
  • Vermeng intussen de kaviaar en de eierroomkaas in een foodprocessor tot het mengsel een roze kleur heeft gekregen.
  • Verwijder het gewicht van de taart en versier de taart in een soort ruitvorm met de kaviaar-roomkaascrème.
  • Zet in het open vierkant 'bloemen' van de resterende plakjes zalm.
  • Serveer de taart in stukjes als voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis
Land van herkomst Rusland