Russische vleespastei
(Koulibiac)
Ingrediënten
voor de vulling:
- 3 dl vleesbouillon tablet
- 150 gram bulghur natuurvoedingswinkel
- 2 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons in plakjes
- 150 gr plakjes varkensfricandeau in stukjes
- 1 ei fijngehakt hardgekookt
- 2 eetlepels peterselie fijngehakte
- zout
- peper
- 1-2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
voor het deeg:
- 1 pak mix voor pizzabodem 450 gr
- 2 eieren apart losgeklopt
- snufje zout
- 50 gram boter gesmolten
- 2 theelepels kummel
Instructies
Vulling:
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de bulghur toe en bereid die volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bak in de olie de ui, de uitgeperste knoflook en de champignons ± 10 minuten.
- Meng er de rest van de ingrediënten voor de vulling en de gare bulghur door.
Deeg:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet een bakplaat in.
- Kneed van de pizzamix, 1 losgeklopt ei, 1 1/2 dl water, zout en boter een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ruim 1/2 cm dik (bewaar de restjes deeg).
- Schep de vulling in het midden op het deeg.
- Vouw het deeg zò over de vulling dat een ovale bol ontstaat; plak de randen met water op elkaar.
- Leg de bol met de naad naar onder op de bakplaat.
- Snijd uit de restjes deeg een mooie roos en plak die met water op de bol.
- Bestrijk de bol met 1 losgeklopt ei en bestrooi met kummelzaadjes.
- Bak de bol in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer hem warm.