Russische vleespastei

(Koulibiac)
Porties: 4 -6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de vulling:

  • 3 dl vleesbouillon tablet
  • 150 gram bulghur natuurvoedingswinkel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 150 gr plakjes varkensfricandeau in stukjes
  • 1 ei fijngehakt hardgekookt
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • zout
  • peper
  • 1-2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel

voor het deeg:

  • 1 pak mix voor pizzabodem 450 gr
  • 2 eieren apart losgeklopt
  • snufje zout
  • 50 gram boter gesmolten
  • 2 theelepels kummel

Instructies

Vulling:

  • Breng de bouillon aan de kook, voeg de bulghur toe en bereid die volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Bak in de olie de ui, de uitgeperste knoflook en de champignons ± 10 minuten.
  • Meng er de rest van de ingrediënten voor de vulling en de gare bulghur door.

Deeg:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een bakplaat in.
  • Kneed van de pizzamix, 1 losgeklopt ei, 1 1/2 dl water, zout en boter een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ruim 1/2 cm dik (bewaar de restjes deeg).
  • Schep de vulling in het midden op het deeg.
  • Vouw het deeg zò over de vulling dat een ovale bol ontstaat; plak de randen met water op elkaar.
  • Leg de bol met de naad naar onder op de bakplaat.
  • Snijd uit de restjes deeg een mooie roos en plak die met water op de bol.
  • Bestrijk de bol met 1 losgeklopt ei en bestrooi met kummelzaadjes.
  • Bak de bol in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer hem warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Rusland