Russische zuurkoolschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 uien
  • 1 appels
  • 8 eetlepels ganzevet
  • 1 kg zuurkool
  • ½ laurierblad
  • 5 kruidnagels
  • 12 jeneverbessen
  • 2 kopjes water
  • 250 gram mager rookspek
  • ½ gebraden kip
  • 250 gram pekelvlees
  • 4 saucijsjes
  • 200 gram gedroogde metworst
  • ½ theelepel suiker
  • 1 kopje witte wijn

Instructies

  • Schil de uien en snijd ze in ringen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
  • Smelt het ganzevet in een pan (liefst een vuurvaste sierlijke vorm of schaal waarin u de zuurkool kunt serveren).
  • Bak de uiringen en appel in het ganzevet onder voortdurend roeren tot de appel tot moes is geworden.
  • Voeg de zuurkool erbij en keer deze verschillende malen om, zodat het vet goed verdeeld wordt.
  • Voeg laurierblad, kruidnagels, jeneverbessen en water bij de zuurkool en laat alles 30 minuten stoven.
  • Verwarm de oven tot 180 graden Celcius.
  • Leg het spek, de halve kip, het pekelvlees en de saucijsjes bij de zuurkool.
  • Snijd de metworst in dikke plakken en leg ook deze in de pan.
  • Laat de gegarneerde zuurkool 1 uur in de oven stoven.
  • Los de suiker op in witte wijn en giet deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd over de zuurkool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Rusland