Sachertorte 3 van Astrid Veltman
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 5 eieren Splits de eieren
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 150 gram chocolade bittere
- 150 gram bloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de vulling:
- 200 gram chocolade bittere
- 1 dl melk
- 3 liter opgeklopte slagroom
Instructies
- Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig en voeg één voor één de eidooiers toe.
- Smelt de chocolade au bain-marie en roer die door het botermengsel.
- Klop de eiwitten stijf.
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder en spatel de bloem om beurten met de eiwitten door het boter-chocolademengsel.
- Schep het beslag in een ingevette springvorm van 26 cm doorsnee, waarvan de bodem met bakpapier is bekleed en zet de vorm 4 minuten onderin een op 175°C voorverwarmde oven.
- Laat de chocolade op zacht vuur in de melk smelten.
- Neem de pan van het vuur en laat het mengsel lauw worden.
- Roer er dan de opgeklopte slagroom door en zet het in de koelkast.
- Snijd de taart in 3 lagen.
- Bestrijk de onderste 2 lagen met abrikozenconfiture en leg de chocoladevulling daarop.
- Zet de taart even in de koelkast en maak intussen het glazuur.
- Smelt 200 gr chocolade in 1 dl slagroom en strijk dit met een pannenkoekmes over de bovenkant en de zijkanten van de taart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wilt u een wat minder zwaar deeg, ga dan als volgt te werk:
6 eieren
200 gr suiker
160 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr cacao
Zeef de bloem en de cacao.
Doe de eieren met de suiker in een diepe kom, zet deze in een bak warmwater en klop de eieren met een handmixer minstens 10 minuten tot een dikke, luchtige lichtgekleurde massa.
Neem de kom uit het water en spatel de gezeefde bloem en cacao voorzichtig door het eiermengsel tot alle bloem is opgenomen.
Vul de springvorm met het deeg en zet deze ± 50 minuten op het rooster onderin de op 175°C voorverwarmde oven.
6 eieren
200 gr suiker
160 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr cacao
Zeef de bloem en de cacao.
Doe de eieren met de suiker in een diepe kom, zet deze in een bak warmwater en klop de eieren met een handmixer minstens 10 minuten tot een dikke, luchtige lichtgekleurde massa.
Neem de kom uit het water en spatel de gezeefde bloem en cacao voorzichtig door het eiermengsel tot alle bloem is opgenomen.
Vul de springvorm met het deeg en zet deze ± 50 minuten op het rooster onderin de op 175°C voorverwarmde oven.