Sachertorte 2 van Astrid Veltman

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 100 gram blanke hazelnoten
  • 5 eieren
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel rum
  • 100 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • kruidnagelpoeder
  • ½ pot abrikozenjam
  • 75 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een springvorm van 22 cm doorsnee met bakpapier.
  • Verkruimel de sneetjes brood heel fijn.
  • Maal de hazelnoten fijn.
  • Splits de eieren.
  • Breek 75 gr chocolade boven een steelpan en laat de chocolade au bain marie smelten.
  • Roer de rum erdoor en laat de chocolade iets afkoelen.
  • Klop de boter met de basterdsuiker in ± 10 minuten tot een romig mengsel.
  • Klop er één voor één de eidooiers door en spatel er de chocolademassa met de noten, 4 eetlepels broodkruim en een snufje kruidnagelpoeder door.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door het deeg.
  • Doe het deeg over in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de taart in ± 30 minuten gaar.
  • Laat de taart ± 15 minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat de taart op een taartrooster verder afkoelen
  • .
  • Snijd de koude taart overlangs in twee lagen.
  • Leg de onderste laag op een platte schaal en bestrijk hem helemaal met abrikozenjam.
  • Leg er dan de bovenste laag op en bestrijk die heel dun met jam.
  • Smelt de rest van de chocolade au bain marie met 2 eetlepels water.
  • Roer de poedersuiker erdoor en blijf roeren tot een glanzend glazuur ontstaat.
  • Bestrijk de taart met een pannenkoekmes met glazuur en laat het glazuur hard worden.
  • Serveer de taart eventueel met slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Oostenrijk