Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 140 gram bloem
- 140 gram roomboter
- 160 gram suiker
- 180 gram pure chocolade 70% cacaobestanddelen
- 8 eieren
- 30 gram poedersuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 gram abrikozenjam bij voorkeur Marillenmarmelade
- 200 gram pure gesmolten chocolade
- 50 gram echte boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Splits de eieren en smelt de pure chocolade "au bain-Marie" of in de magnetron.
- Laat de chocolade weer afkoelen tot ongeveer 45 graden.
- Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker tot een romige massa.
- Voeg de gesmolten chocolade er bij en mix het geheel goed door.
- Voeg de eieren 1 voor 1 onder voortdurend kloppen erbij.
- Klop het eiwit samen met de 30 gram poedersuiker tot mooie witte glanzende stijve pieken. Voeg het eiwit bij de chocolademassa en spatel het voorzichtig onder elkaar.
- Meng de bloem en de bakpoeder goed door elkaar en zeef deze boven de kom.
- Spatel de bloem nu voorzichtig er onder.
- Zorg dat de bloem volledig is opgenomen maar zorg er ook voor dat dit niet te lang duurt. Het moet een zeer luchtig geheel blijven.
- Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in (bestrooi deze eventueel met wat bloem)
- Giet het geheel in de sping-vorm.
- Zet de springvorm, net onder het midden, in de oven en laat deze, gedurende eerste 10 minuten, duimbreed open staan.
- Sluit hierna de oven en zet de thermostaat op circa 160 graden.
- Bak de taart gedurende 50 minuten verder af.
- Neem de taart uit de oven, ontvorm de biscuit en laat ze op een taartrooster volledig afkoelen.
- Snij de taart in de breedte door de helft.
- Doe de helft van de jam hierop en leg de boven en onderzijde weer op elkaar.
- Bestrijk met de rest van de abrikozenjam de zijkanten van de taart (niet de bovenkant bestrijken).
- Smelt de overige 200 gr chocolade en voeg de 50 gr boter toe.
- Roer goed door en giet deze over de afgekoelde taart.
- Traditioneel wordt op de taart met melkchocolade, in schoonschrift, het woord "Sacher" geschreven.