Sajoer asem tomaat, tahoe dan oedang

gekruiden tomaat met tahoe en garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl bouillon sterke
  • ½ blok tahoe in blokjes
  • 500 gram tomaten harde halfrijpe
  • 100 gram garnalen voorgekookte

Kruiden:

  • 3 eetlepels uien gesnipperde
  • 2 tenen knoflook gesnipperde
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eetlepel asemwater
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepel Javaanse suiker
  • 1 salamblaadje
  • zout

Instructies

  • Breng bouillon met asemwater, salam, kruiden en garnalen aan de kook.
  • Laat dit zachtjes ca. 6 min. trekken.
  • Voeg de blokjes tahoe toe.
  • Na ca. 5 min. de tomaten erbij en laat ze even mee aan de kook komen.
  • Draai het vuur uit.
  • Laat deze sajoer nog een poos staan zodat de smaak van kruiden en garnalen in de tahoe kan trekken.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Doe de bouillon, asemwater, salam en kruiden in een magnetronschaal van 2 liter inhoud en breng alles afgedekt in 3 a 4 min. op 00% aan de kook.
  • Doe de tahoe, garnalen en tomaten erbij en verwarm alles 2 a 3 min. op 50%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië