Sajoer boontjes met champignons en sesamzalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g basmati rijst
  • 250 g champignons
  • Conimex Wok Olie
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • 400 g zalmfilet
  • 3 eetlepel(s) Conimex Ketjap Manis
  • 1 eetlepel(s) sesamzaadjes

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes 2 minuten.
  • Wok de champignons 2 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en ca. 13 minuten laten pruttelen.
  • Snijd intussen de zalm in vier porties en bestrijk met de ketjap.
  • 2 minuten laten staan.
  • Rooster ondertussen de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Doe een scheutje olie in de hete koekenpan en bak de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan beide zijden.
  • Bestrooi de zalm met sesam.
  • Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden en leg de zalm ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien.

Variatietip:

Voeg aan de ketjap wat Gembersiroop toe en gebruik het mengsel als marinade. Vervang de zalm door verse tonijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Zalm
Land van herkomst Oosters