Sajoer toemis peultjes dan oedang

gekruiden peultjes met garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram peultjes
  • 100 gram garnalen gekookte
  • ½ liter kippenbouillon
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 1 teen knoflook gesnipperde
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel djahé
  • ½ theelepel sambal oelek
  • zout

Instructies

  • Wrijf uien, knoflook, sambal, laos en djae tot een brij en bak dit mengsel in de olie.
  • Bak de peultjes even mee.
  • Voeg dan de bouillon toe, daarna de garnalen en kook dit zachtjes tot de peultjes half gaar zijn.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van ca. 1 liter inhoud onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Roer er dan het fijngewreven kruidenmengsel door en fruit het onafgedekt 1 a 2 min. op 100%.
  • Doe er dan de bouillon en de peultjes bij en verwarm alles afgedekt 7 a 8 min. op 100%.
  • Vlak voor het opdienen de garnalen erdoor roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Magnetron koken / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië